Pretraživanje

PRESS ROOM : Vijesti

LUKA RIJEKA - Logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu

Nepoznata riječ: 20.2.2015.
|

Nakon višemjesečnih intenzivnih sastanaka i razgovora, predsjednici Uprave Agencije za ugljikovodike je 20. veljače 2015. godine u Rijeci prezentiran projekt „LUKA RIJEKA – logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu" čiji je inicijator i nositelj Luka Rijeka d.d. Projekt je koncipiran na organizaciji usluge širokog spektra i okuplja pružatelje usluga iz lučkog, brodograđevnog i pomorskog sektora, koji su tradicionalno prisutni, dokazani i priznati na tržištu. U pružatelje usluga budućeg logističkog središta LUKE RIJEKA uključit će se Adriatic Gate Container Terminal, koncesionar na kontejnerskom terminalu Luke Rijeka, brodogradilište Viktor Lenac koje ima veliko iskustvo u izgradnji, remontu i preinakama bušećih platformi, zatim Jadranski pomorski servis sa svojom flotom, Dezinsekcija iz Rijeke, te mnogi drugi.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike, Barbara Dorić izuzetno je pozitivnim ocijenila pristup i ozbiljnost projekta koji joj je prezentiran, izrazila punu podršku Agencije i naglasila kako se radi o projektu koji će omogućiti lokalni i širi razvoj, razvoj domaćih tvrtki i sigurno, nova zapošljavanja u regiji i cijeloj Hrvatskoj. Predsjednik Uprave Luke Rijeka d.d., Vedran Devčić naglasio je da luka Rijeka ima sve potrebne kapacitete i iskustvo u logistici da zajedno s partnerima u projektu osigura „puni servis" stranim kompanijama, i u fazi istraživanja, a osobito u fazi eksploatacije ugljikovodika u Jadranu, ako rezultati istraživanja budu pozitivni. Istaknuo je da će se u najkraćem mogućem roku službeno uobličiti suradnja s partnerima u ovom projektu, a nakon toga potpisati i sporazum o suradnji s Agencijom za ugljikovodike kojim će Luka Rijeka i formalno postati logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu.

Nepoznata riječ: 8.6.2015.

Objava menadžment prezentacije

LUKA RIJEKA dioničko društvo za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge,skladištenje roba i špediciju sa sjedištem u Rijeci, Riva 1, OIB 92590920313,MBS 040141664 „Društvo") obavještava da je na linku http://www.lukarijeka.hr/hr/press_room/prezentacije/default.aspx objavljena menadžment prezentacija Društva. UPRAVA DRUŠTVA

Nepoznata riječ: 27.2.2015.

Nepoznata riječ: 30.10.2014.

Konferencija za novinare na pozadinskom lučkom Terminalu Škrljevo

Predstavljeni poslovni rezultati za devet mjeseci 2014. godine

Nepoznata riječ: 24.7.2014.

U šest mjeseci 2014. godine promet povećan za 17%

Promet svih suhih tereta u Luci Rijeka ukupno viši za 10%

Nepoznata riječ: 12.4.2013.

Luka Rijeka d.d. : Razvoj pozadinskog lučkog terminala na Škrljevu

Razvoj pozadinskog lučkog terminala na Škrljevu

Luka Rijeka d.d. na Škrljevu posjeduje više od 400.000 m2 površine od kojih je u ovom trenutku izgrađeno i u funkciji tek oko 30-40%.

Nepoznata riječ: 17.9.2013.

Luka Rijeka d.d. : Luka Rijeka d.d. partner u projektu prijevoza tereta za izgradnju TE Stanari

Luka Rijeka d.d. partner u projektu prijevoza tereta za izgradnju TE Stanari

U petak, 13. rujna 2013. godine, na Orlandov gat u bazenu Rijeka pristao je brod "Tian Wang Xing" sa 1.800 tona razne opreme za TE Stanari

Nepoznata riječ: 3.5.2013.

Luka Rijeka d.d. : Svečanost na Orlandovom gatu

Svečanost na Orlandovom gatu

Predsjednik Vlade Zoran Milanović službeno pustio u pogon nove lučke obalne dizalice