Pretraživanje

PRESS ROOM : Arhiva

Odlukom Nadzornog odbora imenovana nova Uprava Društva

Nepoznata riječ: 28.6.2012.
|

Priopćenje sa sjednice Nadzornog odbora Luke Rijeka d.d. održane 28.06.2012.godine, Rijeka, Riva 1/II

Odlukom Nadzornog odbora Luke Rijeka d.d. na današnoj sjednici imenovani su novi članovi Uprave Društva u sastavu:

–gosp. Vedran Devčić, predsjednik Uprave

–gđa Linda Sciucca, član Uprave za financijske poslove

–gosp. Nenad Janjić, član Uprave za komercijalno-operativne poslove

Nepoznata riječ: 8.6.2015.

Objava menadžment prezentacije

LUKA RIJEKA dioničko društvo za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge,skladištenje roba i špediciju sa sjedištem u Rijeci, Riva 1, OIB 92590920313,MBS 040141664 „Društvo") obavještava da je na linku http://www.lukarijeka.hr/hr/press_room/prezentacije/default.aspx objavljena menadžment prezentacija Društva. UPRAVA DRUŠTVA

Nepoznata riječ: 1.1.2010.

Luka Rijeka d.d. : CHL Innovator - najsuvremeniji brod za prijevoz rasutog šećera

CHL Innovator - najsuvremeniji brod za prijevoz rasutog šećera

"CHL INNOVATOR" jedan od ukupno tri broda na svijetu u kategoriji B/I/B/O brodova ( Bulk in / Bags out; Bulk in / Bulk out ) vezan je na Bečkom pristaništu u luci Rijeka. Brod je u riječku luku dopremio 8.000 tona rasutog šećera. Prilikom iskrcaja vlastitim postrojenjem brod uvrećava šećer u vreće od 50 kg i putem brodskih transportnih traka direktno ih skladišti u lučko skladište. Impozantnih dimenzija : ukupne dužine od 175 metara i širine 25 metara, brod se izdvaja načinom operativnog prekrcaja Prvi brod ove vrste u sjevernom Jadranu boravio je u prosincu 2003. godine, također u riječkoj luci. U protekle 4 godine CHL INNOVATOR redovito uplovljava u Rijeku, a samo protekle 2006. godine kroz ukupno 4 ticanja iskrcano je 120.000 tona šećera. Redovito servisiranje brodova tipa B/I/B/O potvrđuje tržišnu poziciju Luke Rijeka d.d. koja danas kvalitetom usluge zadovoljava visoke operativne standarde i može servisirati brodove najsuvremenijih tehnologija.

Nepoznata riječ: 20.2.2015.

Luka Rijeka d.d. : LUKA RIJEKA - Logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu

LUKA RIJEKA - Logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu

U Rijeci, 20. veljače 2015. godine predsjednici Uprave Agencije za ugljikovodike, Barbari Dorić, prezentiran projekt „LUKA RIJEKA – logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu“.

Nepoznata riječ: 29.6.2010.

Luka Rijeka d.d. : Nova brodska linija Daleki Istok - Rijeka

Nova brodska linija Daleki Istok - Rijeka

Vodeći svjetski azijski brodari Hyundai Merchant Marine, Yang Mine Line, Hanjin Shipping i United Arab Shipping Company pokrenuli su početkom lipnja 2010.godine novu brodsku liniju Azija

Nepoznata riječ: 30.6.2010.

Luka Rijeka d.d. : Riječka luka - jedina sjevernojadranska luka

Riječka luka - jedina sjevernojadranska luka

Riječka luka - jedina sjevernojadranska luka specijalizirana za manipulaciju šezdesetmetarskih tračnica Na Praškom pristaništu rijecke luke zapoceo je dana 27. svibnja 2004. godine u poslijepodnevnim satima 4.450 tona šezdesetmetarskih tracnica na brod "SCAN PACIFIC". Rijecka je luka tradicionalna luka austrijskog tržišta, a poznata austrijska tvrtka VOEST-ALPINA, u organizaciji austrijskog špeditera PANALPINA-GRAZ, izvoz željeznih tracnica u prekomorske zemlje godinama radi preko naše luke. Do 2001. godine maksimalna je dužina željeznih tracnica koje su se izvozile pomorskim putem iznosila od 15 do 25 m. Opravdavši povjerenje poslovnih partnera kroz dugogodišnju suradnju, rijecka je luka krajem 2001. godine, dobila manupulativno zahtjevan posao pretovara tracnica impresivne dužine 60 m, i pojedinacne težine 4 tone. Ovaj specifican austrijski teret u redovnim ciklusima na putu za Južnoafricku Republiku, kao jedina europska luka specijalizirana za ovu vrstu tereta, servisira rijecka luka. Do danas u kontinuitetu, dva puta godišnje, prekrcano je na 7 brodova, ukupno 28.928 tona šezdesetmetarskih tracnica. Manipulacija tracnica ove dužine zahtijeva rad u paru dviju obalnih dizalica te odgovarajucu dužinu operativne obale. Na Praškom pristaništu, kao operativno najoptimalnijoj operativnoj obali za prihvat ovog tereta, izvršene se temeljite pripremne radnje. Radnici "Luke", oslanjajuci se iskljucivo na vlastito iskustvo i znanje, izvršili su preseljenje obalne dizalice Ganz-Bratstvo teške 200 tona, sa Beckog na Praško pristanište, bez rastavljanja, kopnenim putem koristeci pogon dizalice. Ovaj se posao u "Luci" drži za komercijalno i operativno veliki uspjeh svih radnika rijecke luke.

Nepoznata riječ: 27.2.2015.

Nepoznata riječ: 20.7.2010.

Luka Rijeka d.d. : Poziv na Glavnu skupštinu Društva

Poziv na Glavnu skupštinu Društva

Glavna skupština će se održati u ponedjeljak, 30.08.2010.god. s početkom u 11,00h u sjedištu Društva u Rijeci, Riva 1/II,dvorana za sastanke.

Nepoznata riječ: 9.12.2009.

Luka Rijeka d.d. : Prezentacija projekta Rijeka - Budapest  express

Prezentacija projekta "Rijeka - Budapest express"

Prezentacija luke Rijeka i projekta blok vlaka na Vb koridoru održana je u Budimpešti u prostorijama ITD Hungary kao domaćina.

Nepoznata riječ: 12.4.2013.

Luka Rijeka d.d. : Razvoj pozadinskog lučkog terminala na Škrljevu

Razvoj pozadinskog lučkog terminala na Škrljevu

Luka Rijeka d.d. na Škrljevu posjeduje više od 400.000 m2 površine od kojih je u ovom trenutku izgrađeno i u funkciji tek oko 30-40%.

Nepoznata riječ: 17.9.2013.

Luka Rijeka d.d. : Luka Rijeka d.d. partner u projektu prijevoza tereta za izgradnju TE Stanari

Luka Rijeka d.d. partner u projektu prijevoza tereta za izgradnju TE Stanari

U petak, 13. rujna 2013. godine, na Orlandov gat u bazenu Rijeka pristao je brod "Tian Wang Xing" sa 1.800 tona razne opreme za TE Stanari

Nepoznata riječ: 25.9.2009.

Luka Rijeka d.d. : Preseljenjem dizalice do većih operativnih kapaciteta

Preseljenjem dizalice do većih operativnih kapaciteta

Na kontejnerskom terminalu "Brajdica" 25.09.2009.godine počelo je preseljenje kontejnerske dizalice "Metalna" sa južne na zapadnu obalu terminala.

Nepoznata riječ: 12.7.2013.

Luka Rijeka d.d. : Novim LIEBHERR obalnim dizalicama ukrcane lokomotive TŽV-a Gredelj

Novim LIEBHERR obalnim dizalicama ukrcane lokomotive TŽV-a Gredelj

Na Orlandovom gatu izvršen je ukrcaj lokomotiva, pojedinačne težine 102 tone i transformatora koje TŽV Gredelj preko riječke luke isporučuje za prekomorske destinacije.

Nepoznata riječ: 13.9.2012.

Luka Rijeka d.d. : Terminal za rasute terete - servisira brodove klase Capesize

Terminal za rasute terete - servisira brodove klase Capesize

13.09.2012. na Terminal za rasute terete u Bakru pristao je brod CAPE VENI, dužine 289m i širine 45m, prvi brod klase Capesize nakon dvadeset godina.