Pretraživanje

O nama

Luka Rijeka d.d. : Profil društva
Luka Rijeka d.d. je najveći koncesionar za prekrcaj suhih tereta na području riječke luke, i tržišno orjentirano trgovačko društvo čija je osnovna djelatnost lučke usluge. Društvo je nositelj koncesije do 2042.godine.
Luka Rijeka d.d. : Misija Vizija Strategija
Naša je misija pružanje lučke usluge visoke kvalitete. Poslujemo kao moderno uređen gospodarski subjekt i u partnerstvu s poslovnim partnerima i korisnicima naše usluge gradimo našu viziju vodećeg lučkog operatora za prekrcaj suhih tereta u sjevernom Jadranu.
Luka Rijeka d.d. : Razvoj i investicije
Samostalnim projektima i projektima u strateškom partnerstvu sa svjetskim liderima u lučkoj logistici pokrećemo nove investicijske cikluse koji u poslovanje donose više organizacijske standarde, „know-how“ vodećih lučkih operatora, modernizaciju opreme.
Luka Rijeka d.d. : Sustav upravljanja kvalitetom
Luka Rijeka d.d. ima uspostavljen i certificiran sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008. Područje certifikacije je osnovna lučka djelatnost odnosno lučke aktivnosti na terminalima koji čine tvrtku. Sustav upravljanja kvalitetom je uveden u prosincu 2006.god.
Luka Rijeka d.d. : Kadrovi i zaposlenja
Luka Rijeka d.d. zapošljavala je ukupno 686 zaposlenika na dan 31.12.2014. godine, od čega proizvodni radnici čine 58%, operativni radnici 21%, a administrativno i rukovodeće osoblje 21% ukupno zaposlenih.
Luka Rijeka d.d. : Povijest
Prvi pisani tekstovi u kojima se spominje luka Rijeka datiraju iz 1281.g. u tzv. dokumentu "knjiga zaključaka Velikog mletačkog vijeća". Luka je tada bila smještena na ušću Rječine i preko nje se niz godina obavljao izvoz drva, kože, vune te uvoz ulja, soli, žita i usoljenje ribe.